Afbeelding

'Wij zijn allemaal Charlie'

Algemeen

WEESP/HILVERSUM - Zeker vijfhonderd mensen woonden vanavond de steun- en protestbijeenkomst in Hilversum bij als reactie op de terreurdaad in Parijs. De burgemeesters van de Gooi en Vechtstreek onthulden een spandoek met een grote cartoon.

De cartoon laat een westers en een islamitisch meisje zien, beiden met een traan op de wang. Ze tekenen samen een hartje. Eronder staat: Dans le capital des médias Néerlandais, nous tous sommes Charlie! (In de Nederlandse mediastad zijn wij allemaal Charlie!).

Juiste reactie
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, oud-journalist, voerde het woord. "De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo is een aanslag op onze democratie. De enige juiste reactie is een pen, het woord, een grap, de satire", zei hij.

Thomas Bruning van de journalistenvakbond NVJ riep op om allemaal een abonnement op Charlie Hebdo te nemen.

Pen omhoog
Tijdens een minuut stilte hielden de aanwezigen een pen omhoog. Het waren mensen uit de hele regio, ook uit Weesp. Burgemeester Bas Jan van Bochove had de inwoners uitgenodigd naar Hilversum te komen. Burgemeester Broertjes bedankte voor die steun. Tot slot zei hij: "Wees waakzaam en blijf vechten voor de vrijheid."

Lees meer over de bijeenkomst in het HilversumsNieuws.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant