Henno van Bergeijk heeft zijn deelname aan de Dakar moet staken.
Henno van Bergeijk heeft zijn deelname aan de Dakar moet staken.

Dakar-avontuur voor Henno voorbij

Algemeen

WEESP - Henno van Bergeijk doet niet langer mee aan de Dakar. De Weesper had in de etappe van dinsdag wederom technische problemen en is door de wedstrijdleiding uit de race gehaald. Dat meldt hij op zijn Facebookpagina Henno's RallyTeam.

In de etappe van maandag had Van Bergeijk ook al problemen met zijn Husaberg. De motor sloeg midden op een ijskoude en spekgladde zoutvlakte in Bolivia af en wilde niet meer starten. Tot Van Bergeijks geluk mocht hij van een mededeelnemer een benzinepomp lenen. Hij kon toen de etappe uitrijden en mocht dinsdag toch weer starten. 

Zo'n twintig kilometer na het vertrek uit de bivak viel de motor weer uit. "Sleutelen, sleutelen, sleutelen, maar ik kreeg maar geen zicht op wat het probleem nou was", verzucht de rallyrijder. Tot overmaat van ramp stopte de organisatie naast hem met de boodschap dat hij uit de race werd gehaald.

Hij baalt er flink van, maar kan de beslissing wel begrijpen: "Het is afgelopen, de techniek heeft me helaas in de steek gelaten. Ik had zelf nog wel door gekund, maar dit was te veel voor mijn motor."   

Het was voor de Weesper zijn vierde deelname aan de Dakar. Twee keer reed hij hem uit, en nu dus twee keer niet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant