Foto: Ron Droomers
Foto: Ron Droomers Foto's: Ron Droomers

Hockeyers halen met veiling 9.000 euro op voor nieuw clubhuis

Algemeen

WEESP - Met een succesvolle veiling hebben de hockeyers van MHC Weesp afgelopen zondag 9.000 euro opgehaald voor de inrichting van het nieuwe clubhuis. In anderhalf uur tijd kochten de leden een kleine 40 veilingitems. "We hadden gerekend op een opbrengst van 5.000 euro, het werd bijna het dubbele", zegt een tevreden veilingmeester Kiki Alpherts.

De veiling vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de hockeyclub. "Die was al extra feestelijk omdat we vanmiddag ook hebben getoost op het slaan van de eerste paal van ons nieuwe clubhuis", vertelt voorzitter André Lauterslager. Om dat nieuwe onderkomen een beetje aan te kleden haalt de hockeyclub nu geld op met verschillende fundraisingacties. Naast de veiling komt er een groots culinair evenement en kunnen leden een deel van het clubhuis kopen.

Origineel
Veilingmeester Alpherts was te spreken over de hoeveelheid originele kavels waar de hockeyers op konden bieden. "Naast clinics van Dames en Heren 1 waren er drumlessen, een kijkje achter de schermen bij Tussen Kunst en Kitsch, een set zonnepanelen en een huifkartocht door de Oostvaardersplassen. De emoties liepen af en toe hoog op." 

"Met het aanbieden van al die mooie veilingkavels hebben onze leden indirect de club gesponsord, als individu of als lokale ondernemer. Ik ben heel blij met het succes van deze actie", zegt Lauterslager. "Ik heb net de prijs uitgereikt voor vrijwilliger van het jaar. Maar die had ik vanavond nog wel vijftien keer verdiend weg kunnen geven."




  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant