Afbeelding

Bewoner betrapt inbreker

Politie

WEESP – Een bewoner van een huis aan de Drosthagenstraat heeft vrijdag een man betrapt die bezig was zijn voordeur open te breken. De inbreker vluchtte weg.

De bewoner hoorde om kwart voor acht in de avond gerommel bij zijn voordeur. Toen de bewoner poolshoogte ging nemen zag hij achter het matglas van de deur een man bezig. Die ging snel weg. Er was geprobeerd de deur te forceren.

De politie heeft een signalement vrijgegeven. Het gaat om een relatief kleine man (1,60/1,70 meter) met een Marokkaans uiterlijk. Hij was rond de twintig jaar.

Opvallend is dat er die dag in de Drosthagenstraat ook in een ander huis is ingebroken. Daar werd het hele interieur overhoop gehaald. Zelfs de kleden op de vloer werden weggehaald. De politie gaat ervan uit dat de inbraken door dezelfde dader zijn gepleegd.

Ook een inbraak in een bedrijf aan de Pampuslaan, in het weekend. Daar werd het raam van een deur ingegooid om drie flessen, wat de daders dachten, parfum mee te nemen. Dat blijken lege dummy's te zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant