Afbeelding

Duurste optie: laat museum zich richten op bier, jenever en chocola

Cultureel

WEESP - Met een investering van 100.000 euro heeft Weesp een Gemeentemuseum dat over vijf jaar meer dan 20.000 bezoekers per jaar verwelkomt. Dat schrijft het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen in een advies.

Woensdag begint de politieke discussie over de toekomst van het museum. Er zijn vier smaken. Twee uitersten: sluiten of fors investeren en daartussen ook twee gematigde opties. Een investering van een ton is de meest extreme optie.

100.000 euro
De extreme optie: er wordt fors geïnvesteerd in het museum. Dat gaat zich dan richten op de genotsartikelen in Weesp: bier, jenever en chocola. Daarnaast is er ruimte voor een deel van de porseleincollectie. Er wordt ingezet op meer dan 20.000 bezoekers per jaar in 2020.

64.000 euro
Ook wordt de verzelfstandiging van het museum verder uitgewerkt. Buiten de investering van 100.000 euro komt er nog 64.000 euro aan overhead bij. 

Politiek Plein
Vorige week was er een discussieavond met Weespers over de toekomst van het museum. Daar werd niet de voorkeur gegeven aan deze variant. Daar werd vooral gepraat over een minder ingrijpende optie: het museum openhouden, maar op de huidige voet doorgaan met minimale extra investeringen. 

Woensdag
De raadscommissie buigt zich woensdagavond om 20.00 uur over de toekomst van het museum. 

Het hele advies voor het Gemeentemuseum is hier te downloaden

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant