Scheffer legde vrijdag haar plannen uit
Scheffer legde vrijdag haar plannen uit

Crowdfunding De Weesper Boekhandel van start

B2b

WEESP - Nathalie Scheffer heeft ongeveer 500.000 euro nodig voor haar plan voor De Weesper Boekhandel. Vrijdag ging de crowdfundingsactie van start in Theaterpand Weesp.

De opkomst overtrof haar verwachtingen. Zowel bij de middag- als de avondshift zat de tribune vol belangstellenden.

Half miljoen
Om haar droom te verwezenlijken heeft Scheffer een half miljoen euro nodig. "Dat is veel geld, inderdaad. Ik wil dat de inrichting mooi en functioneel is, maar het hoeft niet allemaal nieuw. Wat ik mee kan nemen uit De Kleine Prins, neem ik mee. En met de huisbaas heb ik kunnen regelen dat we de kosten voor de verbouwing delen, wat echt super is. Maar dan nog blijft er 500.000 euro nodig."

Lenen
Een groot deel van het geld gaat Scheffer lenen bij de bank. Maar ze hoopt ook met hulp van betrokken Weespers een flink bedrag bijeen te krijgen. Er is 200.000 euro aan obligaties beschikbaar, te koop vanaf 100 euro. De deelnemers ontvangen 3% rente, na een looptijd van tien jaar. Als de boekhandel goed draait worden de obligaties eerder afgelost. Scheffer verwacht niet dat ze de 200.000 euro haalt. "60.000 zou al mooi zijn. Daarmee laat je zien dat je draagvlak hebt en daar is de bank best gevoelig voor."

Meedoen
Inschrijfformulieren voor de obligaties zijn te vinden op de website
vriendenvandeweesperboekhandel.nl.

Avond
Lees een verslag van de start van de crowdfundingsactie in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant