Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Sport

Zaterdag FC Weesp houdt koers

FC Weesp heeft nog steeds goede kansen om komend voorjaar te promoveren naar de derde klasse. De Weesper ploeg houdt koers achter de koploper. Afgelopen weekend won de ploeg van René van Vark zonder problemen van OSO: 0-5. FC Weesp vanaf de aftrap de sterkste ploeg. De tegenstander werd goed vastgezet. FC Weesp kreeg voor rust acht goede kansen om de voorsprong te openen. Het duurde echter even voordat er ook echt gescoord werd. Dat lukte pas vlak voor rust toen Karel Voigt namens FC Weesp de score kon openen. Na de rust werd de druk opgevoerd en kwamen er al snel meerdere doelpunten. De ervaren Kobus den Uyl en Sasja Fransen zorgden meteen voor 0-3. Lesley Las van Bennekom verhoogde de score met 'het doelpunt van het jaar' naar 0-4, Kobus Den Uyl maakte de 0-5 vervolgens compleet.

We Have moet eerste plaats afstaan

We Have moet de hoop op een kampioenschap vooralsnog weer even laten varen. De goed presterende Weespers verloren afgelopen weekend de eerste plaats na een nederlaag tegen het sterke LHV: 23-19. Voor rust hadden de Weespers vooral problemen om onder druk te presteren. LHV begon een stuk sterker en was op alle fronten beter dan de Weespers. Dat gaf de tegenstander de kans om gestaag een voorsprong op te bouwen. Na de eerste helft stond het 14-7. Na rust leken de Weespers wakker geworden en werd er een stuk beter gespeeld. Met man en macht werd geprobeerd om de achterstand ongedaan te maken. LHV stond dat echter tegen. Steeds als We Have leek terug te komen, scoorde de tegenstander ook weer. Pas het laatste gedeelte van het duel konden de Weespers de marge verkleinen, maar het was onvoldoende om nog punten te kunnen pakken.

Handbalsters komen tekort

De handbalsters van We Have hebben de knappe zege van een week geleden geen vervolg kunnen geven. De Weespers verloren afgelopen weekend met 21-14 van Houten. We Have startte goed. Vooral de achterhoede van de ploeg stond sterk te spelen. Toch moest er hard geknokt worden: Houten speelde fel en schuwde enkele forse charges niet. We Have kon echter lang goed stand houden. Een rode kaart voor We Have zorgde er echter voor dat de ban gebroken was en Houten weg kon lopen.