Afbeelding

Kinderen betalen voor tientallen nieuwe bomen

Algemeen

WEESP - In Brazilië zijn maandag tientallen nieuwe bomen geplant. Het planten van de bedreigde boomsoorten werd betaald met geld dat twee leerlingen van de Triangel hebben ingezameld.

Tigo (9 jaar) en Joshua (10 jaar) uit groep 6 van de Triangel begonnen twee jaar geleden hun eigen club om bomen te redden: De Natuurhelden.

Doel
Hun doel is naar eigen zeggen dat er minder bomen gekapt worden en meer bomen op de wereld komen, want zonder bomen kunnen wij niet leven. Na hun spreekbeurt over bomenkap in de regenwouden van Zuid-Amerika werden andere kinderen enthousiast en bedacht de klas diverse manieren om geld in te zamelen: muziek maken op Koningsdag, lege flessen inzamelen, armbandje en koekjes verkopen, auto's wassen en andere klusjes voor familie en buren. Zo werd er een bedrag van 350 euro opgehaald.

De stichting Apremavi doet onderzoek en beheert een groot stuk bos in de Itajaí Vallei in het zuiden van Brazilië. Zij hebben afgelopen maandag voor ieder kind uit de klas één boom geplant. Vorig jaar maakten de kinderen naambordjes die naar Brazilië opgestuurd zijn. De kinderen kozen hun eigen boom uit een lijst met 20 bedreigde boomsoorten. Op foto's en een filmpje kon de klas zien hoe hun bomen in Brazilië geplant zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant