Afgetekende zeges FC Weesp

WEESP - Met een afgetekende zege op het sterke Kampong heeft FC Weesp afgelopen weekend goede zaken gedaan op jacht naar de top 3 van het klassement. De Weespers waren met 1-6 een maatje te groot voor de mede-subtopper.

FC Weesp startte goed en speelde meteen sterk voetbal. Vooral aan de bal bleken de Weespers alles goed te hebben staan. Het duurde maar even voordat FC Weesp op voorsprong kon komen. Al snel leverde aan aanval over de flank gevaar op. Een goede voorzet bleef achterwege, maar topscorer Jesse van Huisstede kon de bal oppakken en de score openen voor FC Weesp. Door de goal van FC Weesp begon Kampong meer het spel te maken. Er kwam wel wat gevaar van de Utrechters, maar FC Weesp kon knap standhouden. Na een half uur voetballen kon FC Weesp de voorsprong verdubbelen. Een goede steekpass van Ramon Westland zorgde ervoor dat Thijs Visser alleen voor de keeper kwam te staan. Twee schoten van de Weesper leverden één doelpunt op. Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-3 voor FC Weesp toen een goed genomen corner van Kick van Aelst door Ramon Westland tegen de touwen werd gekopt. Het bewees des te meer dat FC Weesp vooral voor rust de kansen heel goed kon afronden.

Na de rust startte Kampong meteen sterk en zette de ploeg alles op alles op terug te komen. Dat leverde de Utrechters een doelpunt op. Daarna bleef men aanzetten en leek het er even op dat het zelfs nog 2-3 zou worden, maar de achterhoede van FC Weesp kon dat toch voorkomen. Meteen na de plaagstootjes van de tegenstander kon FC Weesp weer toeslaan. Na een goed opgezette aanval kon Van Huisstede de zege zeker stellen. Daarna volgden nog twee goals van Van Huisstede, waarmee de teller voor de topschutter ondertussen op 25 doelpunten staat.

Zaterdagelftal houdt koers
Genoeg problemen, maar wel weer een zege voor het zaterdagelftal van FC Weesp. De Weespers wonnen afgelopen weekend met 3-0 van subtopper BZC'13. FC Weesp startte stroef en kwam maar amper aan goed voetballen toe. Toch kwam er wel al snel een voorsprong door een doelpunt van Sasja Fransen. Dat mocht opvallend genoemd worden: de tegenstander was voor rust een stuk beter dan FC Weesp en zorgde ook voor het meeste gevaar. FC Weesp maakte echter de doelpunten. Voor rust werd het 2-0 door een goal van Karel Voigt. Na de rust bleek FC Weesp een stuk beter en zorgde de tegenstander nog amper voor gevaar. Jordy Neeft zette vlak voor het laatste fluitsignaal de 3-0 op het scorebord.

Voetbalsters te sterk
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend zonder problemen gewonnen van nummer laatst WV-HEDW. De Weespers waren met 4-0 te sterk. FC Weesp was het hele duel beter. Toen het eenmaal warm was, werd het meteen 3-0 voor rust door doelpunten van Tess Brunekreef (2x) en Naomi Hoffmeister. Na rust zakte FC Weesp wat terug, maar gevaar van de tegenstander bleef achterwege. Hoffmeister zorgde nog voor de 4-0 en bezorgde FC Weesp daarmee een goede zege op de zwakke Amsterdammers.