Afbeelding

Bussumse wethouder: 'Station Weesp is koud en winderig'

Algemeen

WEESP - Mogelijk rijdt er straks tussen station Naarden-Bussum en Almere geen directe trein meer. Passagiers moeten allemaal overstappen op station Weesp. "Een koud en winderig station", zo zegt de Bussumse wethouder Nen van Ramshorst vandaag.

Het is opvallend nieuws uit Bussum deze week. ProRail denkt erover om in 2022 geen sprinters meer te laten rijden tussen Almere en Naarden-Bussum. Alles moet via Weesp. De Gooiboog, die 15 jaar geleden speciaal hiervoor werd aangelegd, zou dan alleen nog maar gebruikt gaan worden door intercity's.

Bussum niet blij
Bussum is niet blij met de plannen. Het college van B en W laat weten de plannen een verarming van het openbaar vervoer te vinden. En station Weesp is ook niks. "Het plan heeft nadelen voor Bussumers en Naarders die in Almere werken en andersom. Die treinreizigers stranden dan eerst op een koud en winderig station Weesp. De Gooiboog is niet voor niets aangelegd", reageert wethouder Van Ramshorst.

Nieuw station
De plannen in Bussum lopen parallel met de plannen voor een nieuw station Weesp. Dus of Weesp tegen die tijd nog koud en winderig is, is nog maar de vraag. 


De Bussumse wethouder Van Ramshorst met Dikkie Dik.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant