Afbeelding

Bussumse wethouder: 'Station Weesp is koud en winderig'

Algemeen

WEESP - Mogelijk rijdt er straks tussen station Naarden-Bussum en Almere geen directe trein meer. Passagiers moeten allemaal overstappen op station Weesp. "Een koud en winderig station", zo zegt de Bussumse wethouder Nen van Ramshorst vandaag.

Het is opvallend nieuws uit Bussum deze week. ProRail denkt erover om in 2022 geen sprinters meer te laten rijden tussen Almere en Naarden-Bussum. Alles moet via Weesp. De Gooiboog, die 15 jaar geleden speciaal hiervoor werd aangelegd, zou dan alleen nog maar gebruikt gaan worden door intercity's.

Bussum niet blij
Bussum is niet blij met de plannen. Het college van B en W laat weten de plannen een verarming van het openbaar vervoer te vinden. En station Weesp is ook niks. "Het plan heeft nadelen voor Bussumers en Naarders die in Almere werken en andersom. Die treinreizigers stranden dan eerst op een koud en winderig station Weesp. De Gooiboog is niet voor niets aangelegd", reageert wethouder Van Ramshorst.

Nieuw station
De plannen in Bussum lopen parallel met de plannen voor een nieuw station Weesp. Dus of Weesp tegen die tijd nog koud en winderig is, is nog maar de vraag. 


De Bussumse wethouder Van Ramshorst met Dikkie Dik.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Geslaagden 2e tijdvak Vechtstede College Algemeen 5 jul, 11:06
Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief