Arthur Graaf bij de herdenking van de Februaristaking in Hilversum
Arthur Graaf bij de herdenking van de Februaristaking in Hilversum

Op zoek naar verhalen over de Februaristaking 1941 in Weesp

Algemeen

WEESP - Nu Hilversum dit jaar haar eerste regionale herdenking van de Februaristaking in 1941 hield, wil organisator Arthur Graaff dit volgend jaar ook naar Weesp halen. Volgens de Hilversummer werd er destijds ook in Weesp volop gestaakt uit protest tegen de Jodenvervolging. Wie heeft hier nog herinneringen aan?

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat op initiatief van de toenmalige communistische partij CPN talloze werknemers in fabrieken en bedrijven het werk neerlegden uit protest tegen de Duitse razzia's op 22 en 23 februari 1941, waarbij 427 mensen werden gearresteerd en afgevoerd naar vernietigingskampen.

De staking begon op 25 februari in Amsterdam. De volgende dag sloten ook fabrieken en bedrijven in Weesp, Muiden, Naarden en Bussum zich aan bij het protest.

Arthur Graaff is op zoek naar mensen die zich verhalen over die tijd herinneren en een bijdrage willen leveren aan de herdenking van volgend jaar. Ook middelbare scholen worden betrokken bij de herdenking. Wie materiaal of ideeën heeft kan een mail sturen naar fpamsterdam@yahoo.com.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief