Afbeelding

Weesp schort ouderbijdrage ggz-jeugdzorg op

Algemeen

WEESP - Weesp schort de ouderbijdrage van de ggz-jeugdzorg voorlopig op. De gemeente heeft hiertoe besloten na landelijke commotie. 

Landelijk zijn er vragen rond de ouderbijdrage die sinds 1 januari voor de jeugdzorg geldt. De bijdrage loopt niet in lijn met de regels rondom kinderen met een lichamelijke aandoening. Zo wordt onder andere gevreesd dat mensen de jeugdzorg gaan mijden. Staatssecretaris Martin van Rijn is daarom een onderzoek gestart naar de doelmatigheid van deze ouderbijdrage. 

Onderzoek
De uitkomsten van dit onderzoek worden in de zomer verwacht, en tot die tijd hoeven ouders waarvan het kind met hulp buiten het gezin verblijft de eigen bijdrage niet te betalen. Dit op initiatief van D66 en de PvdA in Weesp. 

Na de zomer
Tientallen gemeenten in het land hebben hetzelfde besloten. De gemeenteraad bespreekt de uitkomsten van het landelijke onderzoek na het zomerreces. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen gisteren
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief