Liefde is... samen de touringcar schoonmaken
Liefde is... samen de touringcar schoonmaken

Bep en Anne Vermaire al 60 jaar samen

Algemeen

WEESP - Elkaar de ruimte gunnen, dat lijkt het geheim van Anne en Bep Vermaire-Eijtjes. Zaterdag vierde het stel hun 60-jarig huwelijksjubileum met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en vrienden. Burgemeester Bas Jan van Bochove kwam maandag langs om het bruidspaar te feliciteren en een bloemetje te brengen.

De kwinkslagen vliegen over en weer in het gesprek tussen het echtpaar en de burgemeester: beiden delen goede herinneringen aan Curaçao: Bep en Anne Vermaire zijn net terug van een vakantiereis van zes weken aan hun zoon Anne, die op het eiland woont. Voor Van Bochove is Curaçao een geliefd vakantie-adres.

Honkvaste Weespers
Zowel Anne als Bep is geboren en getogen Weesper. Anne woont het grootste deel van zijn leven aan het Singel, eerst samen met zijn ouders en de laatste 56 jaar met zijn vrouw Bep in het huis een paar huizen verderop. Hun eerste huwelijksjaren brachten zij door bij de ouders van Bep aan de Achtergracht, want ook in die tijd waren woningen een schaars goed.

Altijd onderweg
Honkvast of niet, als het even kan trekken Bep en Anne er graag op uit. Vroeger zwierven ze zonder plan met hun vier kinderen met een tentje door Frankrijk en Spanje. De laatste jaren doen ze dat met een caravan en ook dit jaar hoopt het 82-jarige stel er weer zes weken van tussen te gaan. Voor Anne is onderweg zijn zijn tweede natuur: als chauffeur voor grote bedrijven, als matroos op de koopvaardij en later weer als chauffeur op grote touringcars naar vakantiebestemmingen in Europa. Bep hield intussen het gezin draaiende, maar zag ook nog kans tien jaar in de avond- en nachturen te werken bij de PTT in Amsterdam. "Als Anne op zondagavond thuis kwam met de touringcar hielp ik hem mee met schoonmaken. Dat hoefde niet, maar anders moest hij het alleen doen." Tot zijn 78ste was Anne actief als chauffeur bij Taxi Weesp, Bep vermaakt zich nog prima in het zwembad en bij de gymnastiek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant