Vlnr: Janton Stork, Piek Vossen, burgemeester Van Bochove, Alexander en Marijke Bauwens
Vlnr: Janton Stork, Piek Vossen, burgemeester Van Bochove, Alexander en Marijke Bauwens
Foto's

Onderscheidingen voor Alexander, Marijke, Janton en Piek

Algemeen

WEESP - Alexander en Marijke Bauwens, Janton Stork en Piek Vossen hebben een vanochtend een koninklijke onderscheiding gekregen op het stadhuis.

Alexander
Alexander Bauwens (1958) zet zich sinds jaar en dag actief en belangeloos in op sociaal en cultureel vlak. Hij speelt sinds de oprichting van zijn poppentheater Fatsnerran in 1977 zowel nationaal als internationaal voorstellingen. 

Marijke
Ook zijn vrouw Marijke (1962) werd in het zonnetje gezet. Zij is sinds de oprichting van het poppentheater actief als medespeelster, bedenker en ontwikkelaar van teksten, liedjes en spel. Zij vormt de stuwende en drijvende kracht binnen het theater. Zij is verantwoordelijk voor het maken van de poppen en de aankleding van de voorstellingen.

Janton
Janton Stork (1958) heeft als architect een stempel gedrukt op het Weesper stadsgezicht. Niet alleen zijn ontwerpen zijn echter waardevol voor Weesp, ook zijn bereidheid om zonder winstoogmerk op creatief én technisch vlak mee te denken. Naast diverse adviseurs en bestuursfuncties op stedenbouwkundig en zakelijk gebied, vervulde hij ook verschillende functies op het gebied van sport.

Piek
Piek Vossen (1960) onderscheidt zich door de bijzondere prestaties die hij heeft geleverd in zijn werkveld. Sinds 2006 is hij werkzaam als hoogleraar Computationele Lexicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2013 heeft hij de prestigieuze Spinozaprijs ontvangen. Tevens is hij lid van (inter)nationale onderzoeks- en adviescomités. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Foto's:

Alexander en Marijke Bauwens worden toegesproken

Lintjes worden opgespeld


De beurt is aan Janton Stork


Burgemeester legt uit dat protocol eigenlijk een stropdas voorschrijft


En dus wordt er een stropdas geregeld


Lintje wordt opgespeld


Piek Vossen met zijn familie 


Onderscheiding: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw


Napraten met de burgemeester

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant