De speeltuin aan de Bührmannlaan.
De speeltuin aan de Bührmannlaan.

Buurtkinderen op de bres voor speeltuin

Algemeen

WEESP - De buurt kan het niet meer aanzien dat de speeltuin aan de Bührmannlaan steeds slechter wordt. Buurtkinderen starten morgen een actie: drie dagen lang sport en spel om geld in te zamelen voor een opknapbeurt.

"De speeltuin wordt steeds kleiner: het duikelrek is weg en de doorkruipbuis ook. Er is al verschillende keren door de ouders en zelfs ook door de kinderen aan de gemeente gevraagd wanneer het speeltuintje weer in oude glorie hersteld wordt. Iedere keer wordt beloofd dat dat snel gaat gebeuren, maar er wordt ook steeds gezegd dat er geen geld voor is", zo vertelt buurtbewoner Annette Feije.

14.00 uur
Buurtkinderen Jesse ter Beek en Mikki Snel zijn het nu zat en hebben een buurtsport-en-speltoernooi georganiseerd. Dat begint morgen en duurt tot vrijdag. Vanaf 14.00 uur.

De kinderen willen laten zien dat het hen menens is en dat ze niet te beroerd zijn zelf ook hun steentje bij te dragen. De inschrijving kost 50 eurocent per kind. Meer mag natuurlijk ook, want alles komt ten goede aan de opknapbeurt van de speeltuin.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant