Afbeelding

'De Blinden': verdwaal mee met Paleis Wesopa

Algemeen

WEESP - Paleis Wesopa houdt het graag spannend - voor zichzelf en voor het publiek. De jaarlijkse voorstellingen zijn niet met elkaar te vergelijken.

In 2013 was er 'Vaudeville' met verschillende acts en in 2013 werd 'Een soort Hades' in de kassen van kwekerij Vechtwijk opgevoerd. Dit jaar nemen verdwaalde blinden de zaal mee op een muzikale zoektocht.

'De Blinden' van Maurice Maeterlinck is door regisseur Jori Hermsen bewerkt tot een muzikale en actuele voorstelling. "De uitgangspunten waren: bestaand repertoire, opgevoerd in het eigen theater. Omdat ik erg van locatievoorstellingen houd, ben ik gaan zoeken naar een stuk waarmee van de City of Wesopa een qua beleving een nieuwe locatie konden maken."

Wanhoop en ontreddering
Tien blinden zijn hopeloos verdwaald in een bos. Ze wachten tevergeefs op de terugkomst van hun gids. Lukt het hen, ondanks hun handicap, wanhoop en ontreddering, de weg terug te vinden? Het stuk wordt gespeeld door de veertien leden van Paleis Wesopa (de huisgroep van de City), bijgestaan door maar liefst vijf professionals. Een andere nieuwe ontwikkeling is dat vier actrices van Paleis Wesopa een compositie zingen geïnspireerd op acht gedichten van Maeterlinck. Hermsen wil met 'De Blinden' een productie neerzetten waarbij amateurs en professionals samenwerken en elkaar inspireren om hun talenten verder te ontwikkelen.

Speellijst: vrijdag 29 mei 20.30 uur, zaterdag 30 mei 14.30 uur en 20.30 uur en zondag 31 mei 14.30 uur. Kaarten à € 11,- zijn te koop via wesopa.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Sloop Rabobank De laatste resten van het markante Rabo-gebouw Bedrijven 23 sep, 09:56
Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief