Afbeelding

Provincie en politie blokkeren snelheidsverlaging

Algemeen

WEESP - Het plan om de snelheid op de N236 langs Aetsveld te verlagen gaat de prullenbak in. De provincie Noord-Holland en de politie zien er helemaal niets in.

Het is een diepgekoesterde wens van de gemeente Weesp: verlaag de maximumsnelheid van de provinciale weg N236 langs Weesp bij Aetsveld. De barrière die de weg nu nog vormt tussen Aetsveld en het centrum moet daarmee minder worden. 

Het idee van de gemeenteraad was: plaats simpelweg de borden 'bebouwde kom' langs de kant van de provinciale weg, maar bij die beslissing moeten de provincie Noord-Holland en de politie medewerking verlenen.

Provincie
De provincie is tegen omdat zij vindt dat de N236 een belangrijke ontsluitingsweg is. Er is volgens de provincie geen verkeerstechnische reden om de snelheid te verlagen. Ook is de veiligheid niet in het geding: voetgangers en fietsers kunnen zowel bij het kruispunt bij Tong Ah veilig oversteken met verkeerslichten of onder de weg door via het fietstunneltje.

Politie
Ook de politie ziet geen reden om de snelheid te verlagen en is er dus ook geen voorstander van. De weg moet voor een snelheidsverlaging worden aangepast, onder meer met versmallingen en drempels. En daar is de politie niet blij mee: de weg is een belangrijke route voor de hulpdiensten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant