Afbeelding

Raad beslist over kerk. En schansen. En museum

Algemeen

WEESP - Een zware agenda voor de gemeenteraad vanavond. In de laatste vergadering voor de zomer staan om 20.00 uur een paar belangrijke beslissingen te wachten.

  • Laurentiuskerk
    De belangrijkste beslissing wordt vanavond genomen over de toekomst van de Laurentiuskerk. Gaat de gemeenteraad aandringen op een onderzoek naar de mogelijkheden voor behoud van de Laurentiuskerk of geven ze groen licht voor de verdere ontwikkeling van de bouwplannen op het terrein van de katholieke kerk aan de Herengracht.

    Lees hier alles over de Laurentiuskerk en wat er aan voorafging
     
  • De schansen
    Ook de toekomst van de schansen staat op de agenda. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt achter het nieuwe collegeplan voor de vestingwerken te staan. In dat plan ligt de focus op de natuur, en niet op de historische waarden, zoals in eerdere plannen.

    Lees hier alles over de reconstructie van de schansen.
     
  • Investeren in museum
    Nog meer toekomstmuziek: de gemeenteraad beslist ook over verdere investeringen in het Gemeentemuseum. Met meer geld en inzet moet het museum een belangrijkere plaats in de Weesper samenleving gaan innemen. Er wordt zelfs nagedacht over het openen van een museumcafé op de binnenplaats van het stadhuis.

    Meer over het Gemeentemuseum
     
  • Bezuinigingen
    Los van de investeringen staan er ook nog bezuinigingen op het programma. Weesp moet volgend jaar zo'n negen ton besparen. Er liggen een flink aantal ideeën op tafel waar dat geld vandaan moet komen. De raad gaat straks waarschijnlijk het college de opdracht geven al deze varianten door te rekenen.

    Meer over de bezuinigingen
     


20.00 uur
De vergadering van de gemeenteraad begint vanavond om 20.00 uur op het stadhuis en is openbaar. De vergadering is ook te volgen via deze website, WeesperNieuws.nl. 

Mochten alle punten vanavond niet behandeld kunnen worden, dan vergadert de raad morgenavond door. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant