Sidney Diekstra opent zijn La Base.
Sidney Diekstra opent zijn La Base.

La Base verkoopt de eerste pizza's

Algemeen

WEESP - Sidney Diekstra opent vanavond aan de Nieuwstad zijn pizza-restaurant La Base. En dat is wat anders dan een pizzeria, zo vertelt hij in het WeesperNieuws. 

Het restaurant draait helemaal om de houtgestookte, handgemaakte oven die achter in het pand te vinden is. Die doet zijn werk op 480 graden Celsius. Pizza's gaan er iets minder dan twee minuten in en zijn dan klaar. Die originele Napolitaanse smaak, daar draait het om.

"Ik heb een opleiding gevolgd in Italië, bij de Associazione Verace Pizza Napoletano. Die hebben strenge eisen. Het restaurant is aangesloten en over enkele maanden word ik gekeurd. Dan kan ik als eerste Nederlandse pizzarestaurant het bijzondere keurmerk halen dat zij uitreiken."

Verbouwd
Er is maanden verbouwd en de zaak is onherkenbaar veranderd. Tijdens de start van het Sluis-en-bruggenfeest, worden de eerste pizza's verkocht. Voor 5 euro is er keuze uit drie verschillende soorten: Margarita, Calzone en Salami Napoli. Die worden het hele feest daar verkocht om mee te nemen, plaatsnemen in het restaurant kan pas vanaf volgende week dinsdag. Dan is de officiële opening.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant