Afbeelding
S&B-blog

Spieren als kabels en toch het water in

Algemeen

WEESP - Het duurde even voordat het touwtrekken bij de sluis kon beginnen. De teams die het volgens het schema tegen elkaar moesten opnemen, bleken namelijk op dezelfde kade te staan. 

De organisatie had nog meer brandjes te blussen. Zo lag er zand op een van de pontons, fnuikend voor de grip. Vlug even een bezem erbij.

Het touwtrekken zelf gaat er weliswaar fanatiek aan toe, maar verder is het lang leve de lol. Op pontons aan weerszijden van de Kom van Weesp namen twee touwtrekteams het tegen elkaar op. Wie verloor, viel in het water. Het publiek stroomde massaal op deze sluis-en-bruggenklassieker toe.


Tactiek
"We tellen hardop en bij een vooraf afgesproken getal gaan we voluit!", stelt een van de spierbundels aan zijn maten voor. "Nee man, gewoon een squatje, naar achter leunen totdat de overkant moe is, en dan trekken we ze zo binnen", beslist zijn teamgenoot. Die tactiek werkte perfect. 

"We hadden gelezen dat ze nog een team nodig hadden, dus zijn we maar naar Weesp gekomen", leggen een paar sportschoolvrienden uit Nederhorst den Berg uit. Niet veel later liggen ze in het water, verloren van team Hoogenhout uit Weesp.

Gespierd
Dan stuiten we op een gast met het postuur van Jerommeke.

Zijn T-shirt is doorweekt. Dat tekent zijn gespierde borstkas en armen fantastisch, maar het verraadt ook dat hij in het water heeft gelegen. "Goh, dan ben je zo breed en dan vlieg je nog het water in", zo plagen we een beetje. "Ik ben Emile", zo stelt hij zich voor. "Ik moet nu weer. Hopelijk winnen we nu."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant