Henk Noorland en Marloes Smit van Orphan-P bij de Natte Krant
Henk Noorland en Marloes Smit van Orphan-P bij de Natte Krant
S&B-blog

32 jaar en FourFiveSeconds

Algemeen

WEESP - "Het is de eerste keer dat we dit nummer zingen", kondigt zangeres Marloes Smit van de Weesper band Orphan-P aan. "Now I'm FourFiveSeconds from wildin'." 

Het publiek bij de Natte Krant humt meteen mee met de wereldhit, bekend van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney. De gemiddelde leeftijd van het Orphan-P-publiek inschattend hebben de meesten alleen van die laatste gehoord.

Daarna volgt (herinnert u zich deze nog...) '32 jaar' van Doe Maar. "Wel een beetje raar, trillend op mijn benen." Orphan-P maakt zijn faam als allround coverband helemaal waar.

Hippe dj
De sfeer bij het optreden van Orphan-P is relaxed. Hier staan de 'oudere' Weespers lekker chill, met een biertje erbij, hun Sluis-en-bruggenfeest te vieren. Ver genoeg weg van de dreunende bassen verderop. Daar vermaakt een hippe dj de mensen die zich nog jong voelen, maar die dat geboortedatumgewijs niet per se meer zijn: het Toeters-en-Bellenpubliek. Ook hier is de sfeer tof, bij de brug waar we het Sluis-en-bruggenfeest tenslotte aan te danken hebben. 

Scherpe beats
Het echt jonge spul blijft op zo'n avond liever op het Grote Plein, de openluchtclub waarin de scherpe beats tot laat echoën tegen het eeuwenoude stadhuis. Voor de geldautomaat van de ABN Amro staat de hele avond een lange rij. Dat lijkt ons een goed teken.

Benefietconcert 
Nog even terug naar Orphan-P: de Weesper band geeft op 19 december een benefietconcert in de City of Wesopa ten bate van Serious Request.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant