FC Weesp komt laat op stoom

WEESP - Er moest hard voor gewerkt worden, maar FC Weesp heeft zondag het eerste duel van het jaar gewonnen. De Weespers voetballers kwamen laat op stoom, gaven zelfs een voorsprong weg, maar wonnen wel met 5-3 van Zilvermeeuwen.

FC Weesp speelde vooral voor rust goed. De Weespers kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Eerst scoorde Buddie Buddenberg, waarna de tegenstander snel een tegentreffer kon produceren. Voor rust kon Marcin Kmiecik de toeschouwers langs de kant nog een keer doen opveren met een tweede Weesper treffer. FC Weesp kreeg kans op meer doelpunten, maar een hele reeks kansen werd om zeep geholpen. Dat FC Weesp faalde met het afmaken van kansen, leek de ploeg duur te komen staan. Vlak na de rust sloeg Zilvermeeuwen toe. Met twee doelpunten maakte de ploeg een achterstand ongedaan en kwam het zelfs op voorsprong te staan. Dat kwam op een moment dat FC Weesp slecht speelde. Na de tegentreffers rechtte FC Weesp de rug en kwam het knap terug. Door een doelpunt van Marcin Kmiecik werd het 3-3, waarna Oseanu Doorn en Danny Scholte FC Weesp nog twee doelpunten bezorgden.

Zaterdag FC Weesp kan beter
Voetballend kon het allemaal nog wat beter, maar de zaterdag van FC Weesp heeft haar eerste duel afgelopen weekend wel gewonnen. SV Diemen werd zaterdag met 1-4 aan de kant gezet. FC Weesp had het geluk dat de tegenstander vergat om echt toe te slaan. SV Diemen kreeg veel kansen en had vooral voor rust al op een voorsprong kunnen staan. FC Weesp zette er amper wat tegenover, maar kwam wel op voorsprong door een doelpunt van Armando Cuvelaj. Na de rust maakte FC Weesp het goed af met doelpunten van Sasja Fransen (2x) en Lesley Las van Bennekom.

Vrouwen bekeren verder
Voor het eerst hebben de voetbalsters van FC Weesp de volgende ronde van de beker gehaald. FC Weesp had vooraf aan een punt voldoende tegen KFC, het werd dan ook 1-1. FC Weesp moest alles op alles zetten om het punt te pakken. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. FC Weesp kon op voorsprong komen door een doelpunt van Robien Lorent. Na rust scoorde KFC met een strafschop. Meer doelpunten bleven achterwege.