FC Weesp zoekt scherpte

WEESP - Foutjes en verspeelde kansen hebben FC Weesp afgelopen weekend de kop gekost tegen Houten. De Weespers leken vooral voor rust wel de betere ploeg, maar gaven de punten weg: 2-2.

FC Weesp had na de aftrap al snel de overhand en bleek voetballend een stuk sterker dan Houten. Toch was het Houten dat op voorsprong kwam: al vroeg kon de ploeg de score openen en FC Weesp, net als een week geleden, op achterstand zetten. FC Weesp herstelde daarna echter knap. De Weespers konden met wat geluk een tegentreffer produceren: een voorzet van Wouter Spanjerberg werd door een speler van Houten achter de verkeerde doelman gewerkt. Spanjerberg mocht daarna aanleggen voor een strafschop en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. Nog voor rust kon Houten echter alweer op 2-2 komen. Na de rust was er van echt spektakel nog amper sprake. Meer doelpunten werden er niet gemaakt.

Zaterdagelftal speelt sterk
Het gaat goed met het eerste zaterdagelftal van FC Weesp. De Weespers wonnen afgelopen weekend het derde achtereenvolgende duel: BZC'13 werd met 2-1 aan de kant gezet.

FC Weesp kende wel problemen met de tegenstander. De tegenstander startte fel en zette FC Weesp meteen onder druk. Echte kansen bleven echter lang achterwege. Datzelfde gold voor FC Weesp. Met een paar felle counters zorgde het elftal wel voor gevaar, maar er werden geen doelpunten gemaakt. Na een half uur spelen kwam BZC'13 terecht op voorsprong. Een afgeslagen corner werd van grote afstand achter de FC Weesp-doelman gewerkt. FC Weesp kwam echter nog voor rust terug door een doelpunt van Armando Cuvalaij. Na de rust was FC Weesp een stuk beter dan daarvoor. Met veel aanvallen werd de tegenstander onder druk gezet, maar echt goede kansen kwamen er niet. FC Weesp kon de zege pakken door een benutte strafschop van Jordy Neeft.

Knappe zege voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben een goed eerste duel achter de rug. Na het halen van de volgende ronde van de beker leverde ook het eerste competitieduel een zege op: 't Goy werd met 2-6 verslagen. FC Weesp en 't Goy begonnen stroef, maar al snel was te merken dat FC Weesp de betere was. De Weespers kregen al snel veel kansen, maar vergaten die te benutten. 't Goy kon wel op voorsprong komen vlak voor rust. Na de rust was FC Weesp een stuk sterker en werd er al snel gescoord, maar 't Goy pakte de voorsprong weer. Dat schudde FC Weesp echt wakker. De ploeg kwam op stoom en zonder al te veel problemen werd het 2-6. De Weesper doelpunten kwamen van Tess Brunekreef (3x), Sanne van Dalen (2x) en Robien Lorent.