Afbeelding

Nieuwe poging voor gitaar en carillon

Algemeen

WEESP - Gitarist Christiaan de Jong doet volgende week dinsdag een nieuwe poging om met het carillonspel van de Grote Kerk mee te spelen. De vorige poging viel in het water door het slechte weer.

Dit bijzondere samenspel heeft al eerder geklonken, namelijk op vrijdagavond 4 september tijdens het slotconcert van de zomerserie van de Beiaardkring Weesp. Maar op die avond waren de weersomstandigheden erg slecht.

Op 29 september willen de twee musici nog eens van zich laten horen. Terwijl Bauke zijn positie in de toren inneemt is Christiaan te beluisteren op de speciaal door de Beiaardkring opengestelde luisterplaats in de achtertuin van kunstenares Ilona Woltring aan de Oudegracht nummer 27, waar tevens een kopje koffie wordt geschonken.

Op het programma staan naast composities voor carillonsolo van Christiaan de Jong, stukken voor de combinatie carillon en gitaar, waaronder De Jongs nieuwe werk 'September Dans'. Verder gaat de gitarist enkele solostukken spelen op zijn gitaar en sluit de beiaardier het concert af met muziek van de oud-Weesper stadsbeiaardier Wim Franken (1922-2012). De toegang van het concert is vrij

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant