De hoek Flevolaan / Amstellandlaan wordt een appartementencomplex.
De hoek Flevolaan / Amstellandlaan wordt een appartementencomplex.

Plan voor transformatie kantoorkolos klaar

Algemeen

WEESP - Het ontwerp voor de transformatie van de kantoorkolos aan de Amstellandlaan tot woningen is klaar. Donderdag 8 oktober is er een inloopavond. 

In de bedrijfspanden - deels al leegstaand/deels nog in gebruik - moeten 61 woonappartementen komen. Met uitzondering van een extra bouwlaag komen de kamers in de bestaande kantoorruimtes. Er hoeven dus geen tussenmuren gesloopt of gebouwd te worden. Er worden keukens, badkamers en toiletten geplaatst.

Glazen schuifpui
"Het meest rigoureuze en in het oog springende werk zit 'm in de voorgevel", vertelt Ronald Lindenberg van Buro Ton Hol, dat de bouwkundige uitwerking, vergunningen en dergelijke voor zijn rekening neemt. "Elke woning krijgt een diep en een ondiep balkon. Die balkons worden verspringend geplaatst voor een speels effect. De diepe balkons krijgen bovendien een glazen schuifpui, wat bij goed weer natuurlijk erg prettig is." De appartementen hebben een woonkamer van zeven bij tien meter met een open keuken, een badkamer met toilet, twee slaapkamers en een berging.

Informatiebijeenkomst
Wie meer over het plan wil weten, is donderdag 8 oktober welkom in het Stadskantoor aan de Nieuwstraat. Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn de plannen in te zien en wordt er een toelichting gegeven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant