Alexander en Marijke Bauwens.
Alexander en Marijke Bauwens.

'Monsterlijk Mooi' gaat in première

Algemeen

WEESP - In de City of Wesopa gaat dit weekend 'Monsterlijk Mooi' in première, de nieuwe voorstelling van poppentheater Fatsnerran. "Gemakzucht kennen we niet."

Het hele proces van eerste idee tot aan de première neemt minstens anderhalf jaar in beslag. Aan het woord is Alexander Bauwens. "Het is meestal Marijke die met een idee komt. Dat gaan we dan bespreken tijdens een etentje. Als het werkbaar is, beginnen we zo snel mogelijk aan het script. Tegelijk begin ik ook al met het tekenen van de poppen en de decors. Nieuwe technieken worden niet geschuwd, integendeel, dat vinden we een uitdaging."

Geleerd
"Ik heb door de jaren heen geleerd wat wel en niet kan. Vroeger ontwierp ik nog wel eens een pop of decor dat technisch niet haalbaar bleek. Die fout maak ik niet meer." De muziek voor 'Monsterlijk Mooi' is geschreven door Gerard van Amstel. 

Publiekspremière
Aanstaande zaterdag is de première voor genodigden, in de City of Wesopa. Zondag om 14.00 uur is de publiekspremière, ook in de City. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar voor tien euro per stuk, kinderen tot 12 jaar € 7,50. De kaarten zijn te koop via wesopa.nl of bij het voorverkooppunt in De Bibliotheek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant