FC Weesp stelt teleur

WEESP - Een zwakke start heeft FC Weesp afgelopen zondag de kop gekost tegen promovendus VVA/Spartaan. De Weespers kwamen vroeg op achterstand te staan en verloren vervolgens met 2-1 van de Amsterdammers.

FC Weesp speelde vooral voor rust slecht. Het ontbrak de Weespers aan scherpte en dat had tot gevolg dat VVA/Spartaan het spel kon maken. De Amsterdammers zetten druk, kregen kansen en konden voor rust al op een 2-0 voorsprong komen te staan. Met een benutte strafschop deed Wouter Spanjerberg nog wat terug namens FC Weesp, waardoor de Weespers kans konden houden op een goed resultaat. Voetballend moest het echter wel beter. Na de rust was alles anders. FC Weesp leek wakker geschud en speelde een stuk scherper. De Weespers waren op de meeste momenten sterker dan VVA/Spartaan en kregen meer kansen. Weesper doelpunten bleven echter achterwege. FC Weesp had de pech dat de keeper van de tegenstander veel kon redden. Andere kansen werden door FC Weesp zelf om zeep geholpen. Daardoor kon de Weesper ploeg toch geen punten pakken.

Eerste nederlaag zaterdagelftal
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft afgelopen weekend een eerste nederlaag geleden. De Weespers gaven tegen het zwakke SC 't Gooi een voorsprong weg en verloren met 4-3. FC Weesp begon nog sterk en kon al snel op voorsprong komen door een treffer van topscorer Sasja Fransen. Na de goal verslapte FC Weesp en kon de tegenstander sterk terugkomen. Nog voor rust keek FC Weesp tegen een achterstand aan. Na de rust stelde FC Weesp orde op zaken, zo leek het. Door treffers van Sasja Fransen en Armando Cuvelaj pakte FC Weesp wederom een voorsprong en leek de nog ongeslagen ploeg af te stevenen op een volgende zege. FC Weesp vergat echter door te drukken. De tegenstander kon alsnog terugkomen en op het allerlaatste moment de zege voor de neus van FC Weesp wegkapen.

Voetbalsters komen tekort
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen Aurora. De tegenstander was een maatje te groot en versloeg FC Weesp met 2-1. FC Weesp moest vol aan de bak tegen Aurora. De tegenstander speelde sterk en vooral erg hard. Voor rust kwam Aurora op voorsprong. Na de rust speelde FC Weesp een stuk sterker, maar moest het het af en toe toch afleggen tegen het grove spel van de tegenstander. FC Weesp had daar op momenten geen antwoord op en moest toestaan dat Aurora de voorsprong kon verdubbelen. De nederlaag van de Weespers was daarmee zeker. Vlak voor het slot kon Melissa Martodimedjo met een doelpunt nog wel wat terugdoen, maar het bleek onvoldoende voor FC Weesp.