Afbeelding

Ontslaggolf in Oversingel

Algemeen

WEESP - Een deel van de medewerkers van woonzorgcentrum Oversingel moet vertrekken. Dat heeft het personeel onlangs te horen gekregen. De boventallig verklaarde medewerkers zijn in persoonlijke gesprekken op de hoogte gebracht.

Binnen Oversingel moeten er tien fte uit. Maar omdat er in het woonzorgcentrum veel parttimers werken, gaat het eerder om zo'n twintig mensen die hun baan kwijtraken of minder uren krijgen. In totaal moeten er binnen Vivium 34 fte uit.

Binnen Hogewey (ook Vivium) zullen eveneens ontslagen vallen, maar minder dan nu bij Oversingel. Dat komt omdat de ontslagronde het directe gevolg is van overheidsbeleid en het daarvoor ontwikkelde concept Zorgeloos Wonen.

Minder werk
Bejaardenhuis Oversingel zoals we dat van vroeger kennen, is verdwenen. Ouderen kunnen nu zonder indicatie een kamer huren in Oversingel en daarnaast abonnementen afsluiten op maaltijden en schoonmaak. Om Zorgeloos wonen voor iedereen toegankelijk te houden, omvatten die abonnementen minder maaltijden en minder schoonmaak. Om de kosten te drukken kiezen veel van deze nieuwe bewoners er bovendien voor om het koken en schoonmaken deels zelf te blijven doen. Dit betekent dat er voor minder mensen werk is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant