Wethouder Herman Tuning (in het midden) op de receptie van bedrijvenvereniging IVW.
Wethouder Herman Tuning (in het midden) op de receptie van bedrijvenvereniging IVW.

Wethouder en D66 botsen over economie

Politiek

WEESP - Een aanvaring tussen wethouder Herman Tuning (GroenLinks) en D66-fractievoorzitter Christian Zierleyn over het economisch beleid in Weesp: D66 vindt dat de wethouder onzichtbaar is. 

De Weesper politiek discussieerde dinsdagavond over de toekomst van de Weesper economie en hoe de gemeenteraad daaraan moet bijdragen. Dit op initiatief van WSP-raadslid Hawre Rahimi, die vindt dat het bedrijfsleven een ondergeschoven kindje is in de politiek.

Ten aanval
D66 trok vol ten aanval tegen het economisch beleid van de huidige wethouder Herman Tuning. "De wethouder houdt ons slecht op de hoogte", zo stelde Zierleyn onder meer. Ook viel hij over het feit dat kort voor de discussie Tuning een actieplan voor de Weesper economie aankondigde. Hij gooide een aantal pijnpunten op tafel die vervolgens bij Tuning als een rode lap op een stier werkten.

Oud-wethouder
Zierleyn was in de vorige periode zelf wethouder Economische Zaken en Herman Tuning pareerde dan ook met de opmerking dat het bedrijfsleven in die tijd het ondergeschoven kindje was geworden."Ik ben nu nog bezig dat op te lossen", zo stelde de boze Tuning. Hij beloofde wel meer zichtbaar te worden.

Vast punt
Toch was de discussie uiteindelijk niet voor niks: Economische Zaken wordt vanaf nu een vast onderdeel van de vergaderingen van de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer.


Christian Zierleyn (l) was ook op de IVW-receptie, begin dit jaar 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant