Afbeelding

Gemeentemuseum krijgt winkeltje en koffiecafé

Algemeen

WEESP - Een interactieve tour langs het Weesper erfgoed, een lekker kopje thee drinken tussen het Weesper porselein en Van Houtenchocolade kopen in de museumwinkel: het Gemeentemuseum moet nog dit jaar een volwaardige toeristische attractie worden. Om dit te realiseren is het museum boven in het stadhuis de komende maanden gesloten.

De kar wordt getrokken door Jeanette Disseldorp en Claudia Jonges van Voorlichting, maar de laatste en de komende tijd zijn zij vooral druk met de toekomst van het Gemeentemuseum.

Sluiting eeuwig zonde
"Het museum heeft te lang stilgestaan en dat proces moest worden doorbroken", verklaart Disseldorp. Begin juli dit jaar ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel van het college van B en W om in het museum te investeren. 

Waslijst aan plannen
Disseldorp en Jonges zijn samen met de (nieuwe) vrijwilligers en een klankbordgroep gaan brainstormen over hoe het Gemeentemuseum op korte termijn moderner en aantrekkelijker zou kunnen worden. Dat leverde een waslijst aan ideeën op. Een deel daarvan wordt de komende maanden al uitgevoerd.

Als het museum straks half december weer opengaat - dat is tenminste het streven - maken de bezoekers op een interactieve manier kennis met de geschiedenis van Weesp, waarin porselein, bier, jenever en cacao een grote rol speelden. Na afloop, of tussendoor, kan er koffie of thee worden gedronken tussen de pronkstukken en wie wil weten hoe de chocolade van Van Houten nou eigenlijk smaakte, kan terecht in de museumwinkel.

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant