Afbeelding

Ymere: 'Weesper jongeren reageren relatief weinig'

Algemeen

WEESP - Ymere ziet in Weesp veel huurwoningen die volgens hen aantrekkelijk zijn voor Weesper jongeren verhuurd worden aan jongeren van buiten de stad. De Weesper jongeren reageren relatief weinig.

Dat zegt Gerbrant Corbee van de woningcorporatie deze week in het WeesperNieuws in reactie op onderzoek dat de huurmarkt op slot zit. 

Corbee: "Jongeren moeten in hun eigen woonplaats kunnen starten in een betaalbaar huurhuis, daar moeten we ons voor inzetten. Maar het gekke is: we zien wel betaalbare huurwoningen in Weesp die volgens ons aantrekkelijk zijn voor Weesper jongeren, maar die reageren daar dan niet op. Vanuit de regio wordt er wel gereageerd, dus gaan die woningen naar niet-Weespers. Een onderzoek naar de woonwensen van Weesper jongeren zou daarom een goed idee zijn. Ymere heeft geregeld overleg met de gemeente Weesp en een dergelijk onderzoek moet op de lijst."

Zit het probleem 'm ook niet een beetje in het toewijzingssysteem? Er zijn in Weesp de afgelopen jaren veel betaalbare huurwoningen aan niet-Weespers toegewezen...
"Misschien, maar Ymere gaat niet over het toewijzingssysteem. Er geldt een regionale huisvestingsverordening waar woonruimteverdeling van sociale huurwoningen onderdeel van is. Het kan lonen die afspraken opnieuw onder de loep te nemen, maar dat is aan de gemeenteraden."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant