Afbeelding

Dit is 'm: De Weesper Boekhandel

Algemeen

WEESP - Dozen vol boeken waar je ook kijkt. Nieuwe werknemers die de kasten inruimen. Schilders die de vergaderruimtes achterin onder handen nemen. Elektriciens die lampen boven de centrale kassa ophangen. En tussen alle drukte door loopt Nathalie Scheffer kalm en vol trots door haar Weesper Boekhandel, die aanstaande vrijdag de status 'in wording' van zich afschudt.

"Er moet nog veel gebeuren, maar dat komt helemaal goed. Vrijdagavond, als alle grote en kleine investeerders als eerste een kijkje mogen nemen, is de Weesper Boekhandel een feit." Ze loopt langs de tientallen kaartenrekken, de meterslange tijdschriftenschappen en de 'tafeltjesmuur' waarop straks de mooiste boeken mogen pronken.

Droom wordt werkelijkheid
"Je droom werkelijkheid zien worden is heel bijzonder", vindt ze. Dat haar papieren plan vrijwel een-op-een vertaald kon worden naar de werkelijkheid heeft haar aangenaam verrast. "Alles wat ik graag wilde was mogelijk en is gelukt. Ik heb altijd van mijn vak gehouden, maar straks wordt het echt genieten."

Tranen om Kleine Prins
Afgelopen weekend waren er wel even tranen toen ze de deuren sloot van haar eerste winkel in Weesp: kinderboekhandel De Kleine Prins in de Slijkstraat. "Met die winkel is het avontuur begonnen. Toen ik De Kleine Prins opende, leefde mijn vader nog. Hij was zo trots. Zo jammer dat hij dit allemaal niet meer mee kan maken." Overigens is De Kleine Prins niet helemaal verdwenen. Scheffer heeft de gevel laten namaken in het nieuwe pand aan de Nieuwstad. Dat wordt de kinderboekenhoek. De inrichting van die hoek is ook in de stijl van de boekhandel waar het allemaal mee begon.

Vanwege de verschillende hoekjes in de nieuwe winkel lijkt de Weesper Boekhandel shop-in-shops te hebben, maar alle producten kunnen worden afgerekend bij de centrale kassa. De koffiecorner in het pand is een uitzondering. Die gaat gerund worden door Scheffers dochter en krijgt een eigen kassa.

De Weesper Boekhandel opent aanstaande zaterdag de deuren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant