Afbeelding

Gefrustreerde wethouder: weer naar rechtbank om groen

Algemeen

WEESP - Anderhalf jaar is Herman Tuning (GroenLinks) nu wethouder in Weesp. Hij is verantwoordelijk voor de schansen, maar in al die tijd heeft hij nog bijna geen onderhoud kunnen plegen. Hij is gefrustreerd.

Volgende week vrijdag volgt weer een gang naar de rechter.

De schansen zijn het toneel van een langdurig conflict tussen de gemeente Weesp en Kees en Bianca de Graaf van de Stichting Flora en Fauna Bescherming Weesp. Uitkomen doen de twee er niet. Via beroepsprocedures, bezwaarschriften en voorlopige voorzieningen van de rechtbank is het onderhoud al heel lang stilgelegd.

Niks veranderen
De zelfbenoemde natuurbeschermers willen niet dat de gemeente nog iets verandert aan de drie Weesper schansen zoals die nu zijn. Deze lente eisten ze nog dat het onderhoud aan schans De Nieuwe Achtkant voor vijf jaar zou worden stilgelegd. De gemeente peinst daar niet over en heeft het er maar druk mee. Want de stichting slaat de gemeente met de Flora- en faunawet om de oren. Vrijdag is de zoveelste rechtszaak. Wethouder Herman Tuning rekent op succes. "Laten we hopen dat dit conflict nu toch echt tot een climax komt."

"Ik wil nu voor eens en voor altijd aan alle Weespers uitleggen waarom de schansen er nu zo uitzien", zo vertelt hij deze week in het WeesperNieuws.

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant