Afbeelding

Schoolplein nu al aan vervanging toe

Algemeen

WEESP - Twee jaar geleden werd de nieuwe brede school Kors Breijer geopend. Het gebouw bevalt nog steeds uitstekend en de Cito-scores zijn bovengemiddeld. Maar dat schoolplein, dat is echt om te huilen.

"Een moeras", beschrijft Jan Boomsma van Spirit de staat van het schoolplein. "Als het heeft geregend is het één grote modderpoel." Als de situatie nog slechter wordt, is het volgens hem niet ondenkbaar dat het buitenspelen op slechte dagen komt te vervallen.

Eigenlijk al enkele maanden na de ingebruikname werd duidelijk dat het schoolplein te wensen overliet.

Aan de slag
"De aannemer wil daar niets van horen. Volgens dat bedrijf mankeert er niets aan de aanleg en uitvoering", licht Boomsma toe. Lange tijd heeft Spirit tevergeefs geprobeerd tot een compromis te komen. Omdat er toch iets moet gebeuren, slaan Spirit en de gemeente Weesp nu de handen ineen. De algemeen directeur: "We zijn heel blij dat B en W hebben besloten 20.000 euro mee te betalen aan de renovatie van het schoolplein. Samen met het bedrag dat wij er zelf voor uit kunnen trekken, kunnen we nu eindelijk aan de slag." 

Het duurt te lang
Het zit hem wel dwars dat de partij die het probleem in zijn ogen heeft veroorzaakt de dans ontspringt, maar: "Het duurt nu al zo lang. We moeten aan de toekomst werken en niet blijven omkijken." Ook de gemeente gaat geen poging meer doen om de schade te verhalen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant