Afbeelding
advertorial

Veranderingen zorgverzekering 2016

Algemeen

Ieder jaar worden er een aantal veranderingen in de zorgverzekering doorgevoerd. Zo ook in de basiszorgverzekering van 2016. Deze veranderingen worden door de overheid opgesteld en tijdens Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, aangekondigd. Wat gaat er veranderen op het gebied van de premies, het eigen risico, het basispakket en de zorgtoeslag in 2016?

Zorgpremie 2016
De zorgverzekeraar bepaalt de uiteindelijke premie, maar de overheid verwacht een stijging van de zorgpremie van maximaal € 7,- per maand. De premies worden uiterlijk 19 november 2015 door alle verzekeraars bekendgemaakt.

Eigen risico
Het eigen risico gaat in 2016 met € 10,- omhoog. Daarmee komt minimaal € 385,- voor uw eigen rekening. Dit bedrag is de afgelopen jaren flink gestegen. In 2009 bedroeg het eigen risico nog € 155,-.

Veranderingen in het basispakket
In 2016 worden er geen behandelingen uit het basispakket gehaald. Wel worden er een aantal behandelingen toegevoegd. Deze bestaan uit:

  • Prenatale screening.
  • Vergoeding van de sportarts vanuit het basispakket.
  • Prenatale chirurgie bij ongeboren kinderen met een open ruggetje.
  • De eigen bijdrage van hoortoestellen voor kinderen jonger dan 18 jaar wordt afgeschaft.

Zorgtoeslag
De zorgtoeslag stijgt in 2016 met € 71,- per jaar. Maar niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Dit hangt af van uw inkomen. Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Zorgverzekering verplicht
Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Dit kost u iedere maand geld, maar besparen is mogelijk. Met een zorgverzekering via UnitedConsumers ontvangt u altijd 10% korting op uw maandelijkse basispremie van VGZ. In plaats van 10% korting kunt u ook voor een luxe cadeau kiezen bij uw zorgverzekering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant