Afbeelding

Algemene Beschouwingen: vooral zorgen over sociaal domein

Algemeen

WEESP - Zorgen over het sociaal domein beheersten vanavond de Algemene Beschouwingen in Weesp. Ook was er vanuit oppositiepartijen D66, CDA, VVD en DSB fikse kritiek op de begroting voor volgend jaar.

Voorafgaand aan de behandeling van de begroting is het gebruikelijk dat alle politieke partijen hun mening over het afgelopen jaar geven: de Algemene Beschouwingen.

Er stonden dit jaar opmerkelijk veel fouten in de begroting en dat leidde tot veel zorgen in de oppositie over de betrouwbaarheid van het stuk. Maar terugkijkend op het afgelopen jaar zijn alle partijen het erover eens dat vooral het sociaal domein de agenda beheerste. En dat heeft Weesp redelijk goed gedaan, zo was de conclusie in de raadzaal.

Coalitie (WSP, PvdA, GroenLinks)
WSP: "We vinden het een groot compliment dat het sociaal domein zo goed verloopt. We maken ons wel zorgen over de toekomst nu de samenwerking met de Vechtgemeenten stopt. De sfeer in de raad is beter dan we ons kunnen herinneren. Daar zit de grootste winst." PvdA: "Een nieuwe samenwerkingspartner voor volgend jaar zoeken wordt een grote uitdaging." En GroenLinks: "Het sociaal domein heeft een zware wissel op ons getrokken. Volgend jaar willen we grote projecten aanpakken zoals de bedrijventerreinen en de schansen."

Oppositie (D66, CDA, VVD, DSB)
D66: "Dit college doet mij denken aan de nieuwe Lego-film. Ze doen alsof alles super is, maar dat is helemaal niet zo. Weinig ambities zijn waargemaakt en de agenda voor de raad is leeg. Weesp moet haar bestuurlijke kwaliteit op orde krijgen. We moeten aan de slag." CDA: "De cijfers zijn slecht onderbouwd en niet gedegen. We missen nu nog de financiële regie op de plannen. We hebben daarom geen vertrouwen in de begroting, ontzettend veel wensdenken."

VVD: "We maken ons zorgen over de kosten van het sociaal domein. Zeker nu volgend jaar een cruciaal jaar wordt voor de toekomst van Weesp. De begroting voor volgend jaar is niet sterk." DSB: "Dit college faalt op alle fronten."


D66: College lijkt op Lego-film waarin alles super is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant