Barry Dooper en Steff Overmars vorig jaar namens Team TTW in Weert.
Barry Dooper en Steff Overmars vorig jaar namens Team TTW in Weert.

Team TTW houdt eredivisie triatlon voor gezien

Sport

WEESP - Het sterkste triatlonteam van de TTW stopt met eredivisiewedstrijden en gaat zich richten op de lange afstand. Dat sluit beter aan bij de ambities van de teamleden, meldt teamlid Barry Dooper. 

Het besluit betekent ook dat het team in de huidige vorm ophoudt te bestaan. Barry Dooper: "We hebben als team een erg mooi seizoen gedraaid met een knappe zesde plek in het eindklassement. En ik ben ook erg trots op de strijd die we hebben geleverd in de wedstrijden – met als hoogtepunt Amsterdam, waar de jongens echt de wedstrijd hebben gemaakt tijdens het fietsen."

Long distance
Tegelijkertijd is er ook een verandering van de ambities bij de atleten. Barry vervolgt: "Met dit jaar hele goede prestaties op de 70.3's en de hele Iron Mans – waaronder kwalificaties voor de wereldkampioenschappen in Zell am See en Hawaii – hebben we besloten om ons op de lange afstanden te focussen. De eredivisie was leuk en spectaculair en we zijn erg blij dat onze sponsors onze sportieve ambitie en de hoge eindklassering waar hebben kunnen maken, maar nu is het tijd om de ambitie op de long distance te faciliteren."

De komende weken wordt meer bekend in welke vorm invulling en samenstelling wordt gegeven aan het Long Distance Team.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant