Zaterdag redt eer FC Weesp

WEESP - Waar het eerste zondagelftal de afgelopen weken slecht presteert, zorgt het zaterdagelftal van FC Weesp er tot nu toe voor dat er toch nog wat te lachen valt op de Weesper voetbalvelden. De Weespers presteren goed en doen mee met de top van het klassement. Afgelopen weekend won FC Weesp weer knap: de tot zaterdag ongeslagen koploper Victoria werd met 3-2 aan de kant gezet.

FC Weesp kende voor rust nog genoeg problemen met de sterke koploper. Vooral door de harde storm kon de tegenstander het spel maken en FC Weesp moest vooral ballen wegwerken. Pas nadat FC Weesp op achterstand kwam te staan, na een knappe goal van Kasper Leenen, leek de ploeg beter te gaan voetballen. FC Weesp kreeg al snel wat kansjes. Toch was het vlak voor rust weer Victoria dat een doelpunt kon maken: Nunu Alexandre zette z'n ploeg op 0-2.

Na de rust rechtte FC Weesp de rug en kwam het knap terug. De Weespers leken even vleugels te hebben en konden meteen na rust de stand op 2-2 zetten. Eerst kopte Frank van Bemmelen een bal van Armando Cuvelaj tegen de touwen, daarna was Sasja Fransen wederom goud waard voor FC Weesp. De aanvoerder werd weggestuurd en schoot de bal hard in. Na de tweede Weesper treffer werd het duel spannender en spannender. FC Weesp kreeg de beste kansen en kon alsnog een doelpunt maken. Sasja Fransen zag de keeper van de tegenstander te ver voor z'n doel staan en lobde de bal knap over hem heen.

Weer nederlaag zondag
Weer geen geluk voor het eerste zondagelftal van FC Weesp afgelopen weekend. Hoewel de ploeg nog best goed voetbalde, verloren de Weespers met 1-3 van Kampong. Vooral voor rust was Kampong een stuk sterker dan FC Weesp. De Utrechters kwamen dan ook terecht op voorsprong. Na de rust leek FC Weesp even toe te kunnen slaan. Na een treffer van Ramon Westland kreeg FC Weesp kansen om meer doelpunten. De ploeg vergat echter goed af te ronden. Kampong deed dat wel een stuk beter en kon wederom op voorsprong komen. Daarna benutte de ploeg nog een strafschop.

Zege voor voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben afgelopen weekend gewonnen van Houten: 2-0. FC Weesp moest hard knokken vanwege het slechte weer, maar deed dat een stuk beter dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft leek Sharon de Jong de Weespers op een voorsprong te zetten, maar na lang nadenken werd de goal afgekeurd. Even later was het wel echt raak door een doelpunt van Tess Brunekreef. Na de rust bleef FC Weesp sterker. Door een goal van Lydia Lisser werd het 2-0.