De weg voor de zandtransporten ligt al klaar aan de Zuiderzeelaan
De weg voor de zandtransporten ligt al klaar aan de Zuiderzeelaan

Bedrijven: 'Zandlosplaats achter Maxis goed alternatief'

Algemeen

WEESP - Zand lossen voor de Bloemendalerpolder achter de Maxis bij de loswal aan de Muidertrekvaart is een goed alternatief voor lossen op bedrijventerrein Noord. Dat zeggen Weesper bedrijven onder leiding van Theo van Kan.

Van Kan heeft de afgelopen weken contact gehad met de eigenaar van de losplaats die er al ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal, Spaansen Grondstoffen en Logistiek, en vertelt dat het bedrijf zegt dat het nooit is benaderd door de aannemers die de Bloemendalerpolder bouwen om te kijken of het zand daar gelost kan worden. 

Zuiderzeelaan
De aannemers van de Bloemendalerpolder willen namelijk zand lossen op bedrijventerrein Noord in Weesp, maar veel bedrijven zijn daar fel tegen. Zij vrezen overlast en schade, maar zij krijgen geen gehoor voor hun klachten.

"Spaansen heeft mij zelfs een voorstel gedaan om voor een goede prijs een bouwweg de polder in te leggen", zo vertelt Van Kan. "Daarmee zijn er helemaal geen zandwagens over de openbare weg nodig. We gaan de transporten over het bedrijventerrein bij de rechter aanvechten, desnoods tot aan de Raad van State toe."

Politiek
In de politiek zijn ook zorgen over de zandtransporten. Meerdere partijen hebben al om opheldering gevraagd.

Onmogelijk, zeggen de ontwikkelaars van de polder in een reactie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant