't Cathshuis aan de Nieuwstad.
't Cathshuis aan de Nieuwstad.

Pannenkoekenrestaurant 't Cathshuis in zwaar weer

Algemeen

WEESP - Pannenkoekenrestaurant 't Cathshuis aan de Nieuwstad zit in de problemen. Als er binnen een paar weken geen oplossing komt, moet het restaurant worden verkocht. 

De eigenaar ligt in de clinch met de boekhouder. Hierdoor is er bijvoorbeeld geen geld voor nieuwe keukenapparatuur, terwijl een aantal apparaten wel aan vervanging toe is. Dat laat Ronald Veer van 't Cathshuis weten. Hij kan en wil niet nog meer privégeld in de zaak steken. 

Downsyndroom
Samen met de moeder van Cathelijne Kok opende hij het restaurant in april 2014. Moeders runt de keuken en Cathelijne (met downsyndroom) doet de bediening. Het restaurant doet ook dienst als werk- en/of stageplek voor andere jongeren met een verstandelijke beperking.  

Onvoorziene uitgaven
Volgens Veer draait de tent op zich goed: "Met de omzet is niets mis, het probleem zit 'm vooral in een achterstand in de financiële administratie. Hierdoor kunnen we geen reserves opbouwen om onvoorziene uitgaven te dekken." 

Te koop
Veer heeft het restaurant te koop gezet, maar hoopt dat hij dat niet hoeft door te zetten. "We werken hard aan een oplossing. Hopelijk kom ik nog voor het eind van dit jaar met goed nieuws." 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant