Afbeelding

Opnieuw Lichtjesavond bij Myosotis en Carspelhof

Algemeen

WEESP - Op begraafplaats Carspelhof wordt morgen weer een Lichtjesavond gehouden. "Ik kreeg vorig jaar na een tijdje een kaart. De afzender schreef dat hij zelf niet was geweest, maar dat hij ons toch wilde bedanken omdat de Lichtjesavond iemand die hem zeer na aan het hart gaat heel erg geholpen heeft."

En dat is nou precies wat uitvaartondernemer Charles Benschop weer hoopt te bereiken.

Vorig jaar was de eerste editie en tot Benschops grote verrassing was de opkomst heel groot. Nog maanden nadien werd hij door dankbare mensen aangesproken. "Mensen hebben hier dus blijkbaar behoefte aan."

"De ontvangst is buiten - overdekt en verwarmd - met stemmige livemuziek van een doedelzakspeler. We delen grafkaarsen uit, voor kinderen zijn er lampionnen en vervolgens maken we een ronde over de met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Bij elk vak stoppen we zodat iedereen de kans krijgt even bij een graf of urn stil te staan. Na afloop is er koffie, glühwein en warme chocolademelk en kunnen mensen nog even samenzijn en napraten."

Woensdag
De deelnemers hoeven niet per se een overledene op Carspelhof te hebben: de kaarsen kunnen bij afwezigheid van een graf bij gedenkplaatsen worden neergezet. Aanvang: 18.30 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant