Jan Evert Keman in de krant van 26 januari 1993.
Jan Evert Keman in de krant van 26 januari 1993.

Oud-wethouder Keman overleden

Politiek

WEESP - Oud-wethouder Jan Evert Keman is op 63-jarige leeftijd onverwachts overleden. Hij was van 1988 tot 1993 wethouder namens de PvdA in Weesp. Daarna vertrok hij naar Oegstgeest om zijn politieke carrière uit te bouwen. 

Keman was in het college van B en W de opvolger van Loes van Marle. Als wethouder was hij onder meer betrokken bij de verbouwing van Fort Ossenmarkt tot (zoals dat toen plechtig heette) sociaal-culturele accommodatie.

Ook moest hij omgaan met de lastige situatie op het voormalige marineterrein aan de Bloemendalerweg, dat door een stel theatermakers was gekraakt (nu Het Domijn).

Milieu
Als wethouder van Milieu stond hij voor het beleid van gescheiden inzamelen van afval, in die dagen nog geen gemeengoed. Zo legde hij in het WeesperNieuws van 26 januari 1993 uit dat Weespers een steentje konden bijdragen door lege verfblikken niet in de vuilnisbak te gooien, maar apart aan te bieden. "De zorg voor ons milieu is niet alleen iets van een aantal hobbyisten", zo tekenden we uit zijn mond op. 

Zuid-Holland
In 1993 verliet Keman Weesp om in Oegstgeest gemeentesecretaris te worden. In 2003 werd de sociaal-democraat gekozen in Provinciale Staten in Zuid-Holland. In 2007 werd hij herkozen, maar Keman zag af van een herbenoeming na een verschil van mening met de provinciale PvdA-fractie.

Keman was van huis uit jurist en verdiende in Oegstgeest ook de kost als mediator. In 2011 kreeg hij een koninklijke onderscheiding. Sinds vier jaar was hij voorzitter van de afdeling Leiden van het Humanistisch Verbond.

Al die tijd onderhielden hij en zijn vrouw met regelmaat het contact met oude vrienden uit Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant