Afbeelding

Scholen in gesprek met leerlingen na Parijs

Algemeen

WEESP - Op het Casparus College en het Vechtstede College is de afgelopen weken druk gesproken met de leerlingen. Over angsten en veroordelende gedachten, na de aanslagen in Parijs.

Op het Casparus College spraken docenten met elkaar af om in het vierde uur, het uur waarin 12.00 uur valt - het tijdstip van een minuut stilte in Nederland – met de leerlingen stil te staan bij de gebeurtenissen. Directrice Chiquita Relyveld voerde dit gesprek met een derde klas.

Radicalen
Relyveld: "Wat er in de wereld gebeurt, gebeurt door radicale groeperingen. Dat zeiden de kinderen ook meteen. Ze tolden over elkaar heen om hun verhaal te vertellen. In de klas zitten ook kinderen met een vluchtverleden. Uit Koerdistan, Irak of andere oorlogsgebieden. Vaak hebben ze daar nog familie. Marokkaanse kinderen gaven aan dat ze het gevoel hadden dat ze als moslim slecht werden weggezet. Ik vroeg ze: voel je je onveilig in deze klas? Nee, dat niet. Ik heb geprobeerd ze uit te leggen dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, niet te generaliseren en niet mee te praten. Ik heb het idee dat dat leerlingen aan het denken heeft gezet."

Ook het Vechtstede College stond uitgebreid stil bij de wereldgebeurtenissen. 

Lees hier alles over in het WeesperNieuws van deze week. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant