De drie bouwprojecten: Bloemendalerpolder (2750 huizen), De Krijgsman (1300 huizen) en Papeveld (130 huizen).
De drie bouwprojecten: Bloemendalerpolder (2750 huizen), De Krijgsman (1300 huizen) en Papeveld (130 huizen).

Bouwwoede rondom Weesp

Algemeen

WEESP - Nu de huizenmarkt weer volledig op stoom is, staan bij Weesp en Muiden grote bouwprojecten op het punt van beginnen. Ruim 4000 huizen moeten er de komende jaren uit de grond worden gestampt. Het zal een enorme impact hebben.

Weesp moet over tien jaar zo'n 23.000 inwoners tellen (18.360 nu). Dat maakt Weesp in ieder geval een van de snelstgroeiende gemeenten van Nederland volgens het Planbureau voor de Leefomgeving.

Ook Muiden groeit flink naar zo'n 9000 inwoners (6200 nu).

Projecten
Het gevolg van de bouwprojecten Bloemendalerpolder (2750 huizen), Papeveld (circa 130 huizen), en De Krijgsman (1300 huizen).

Dat laatste bouwproject, De Krijgsman, komt op het terrein van de voormalige kruitfabriek in Muiden. Anderhalve week geleden werd daar na jaren van discussie groen licht voor gegeven. De bouw moet eind volgend jaar beginnen. De ontwikkeling loopt daarmee parallel met de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder. 

Middelduur tot duur
Het grootste deel van de huizen van allebei de projecten wordt namelijk in het zogeheten 'middeldure tot dure segment' gebouwd. Dat zijn huizen die meer dan 190.000 euro kosten. De ontwikkelaars richten zich daarmee nadrukkelijk op Amsterdam. Daar is sinds dit jaar weer een enorme vraag naar huizen. Door het tekort op de woningmarkt daar wordt Weesp als uitvalsbasis gebruikt.

Dat er interesse is blijkt alleen al uit het tempo waarmee het project Leeuwenveld wordt verkocht. De huizen van de derde fase, die op dit moment wordt gebouwd, vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant