Afbeelding

Meepraten over het WeesperNieuws

Algemeen

WEESP - Het WeesperNieuws bestaat in april 25 jaar. In de aanloop naar het zilveren jubileum werkt de redactie aan vernieuwingen van de krant. Vandaar de oproep van vorige week aan lezers om mee te praten.

Het WeesperNieuws begon als maandblad, verscheen vanaf 1997 eens per veertien dagen en is sinds 2004 een weekblad. De krant heeft zich in al die jaren op allerlei manieren ontwikkeld, maar is wel (vinden we zelf tenminste) herkenbaar gebleven. Met eigen nieuws, grotere achtergrondartikelen, interviews en portretten heeft de redactie zich altijd willen onderscheiden.

Drie sportpagina's
Ook de heldere opmaak valt in de smaak. Als je de eerste jaargangen vergelijkt met de huidige krant valt op dat de foto's vandaag de dag niet alleen in kleur, maar ook veel groter worden afgedrukt. Anno 2015 telt de krant één sportpagina, in 1991 waren dat er drie. Allerlei rubrieken zijn gekomen en weer vervangen door andere. De wekelijkse column, om beurten ingevuld door vier columnisten, is de nieuwste aanwinst.

Met regelmaat kijken we naar onze krant en vragen we ons af wat er anders of beter kan. Welke onderwerpen zouden meer aandacht moeten, welke minder? Wat is uitgewerkt? Wat mag niet verloren gaan? Hoe heeft onze website met dagelijkse nieuwtjes uit Weesp de rol van de wekelijkse krant veranderd? Willen onze lezers grotere of liever kleinere artikelen? Over deze vragen willen we graag in gesprek.

Aanmelden
Daarom bereiden we een avond voor waarop we dat eens kunnen bespreken met een aantal van u. We komen graag in contact met jong en oud, man en vrouw, oudgediende en nieuwkomer. Via redactie@weespernieuws.nl kunt u zich aanmelden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant