Zaterdag FC Weesp sterk

WEESP - Met weer een afgetekende zege houdt het eerste zaterdagelftal van FC Weesp koers achter de koploper. Afgelopen weekend was de Weesper nummer twee van het klassement met 4-0 te sterk voor Wasmeer.

FC Weesp maakte vooral het eerste deel van de eerste helft nog wat foutjes. De Weespers moesten even op gang komen, maar kwamen toch al snel op voorsprong. Nadat Sasja Fransen tegen de grond werd gewerkt, kreeg FC Weesp een strafschop. Jordy Neeft maakte vanaf elf meter geen fout en zette FC Weesp op voorsprong. Na de treffer bleef het voetbal van FC Weesp slecht en overheersten fouten. Dat zorgde er mede voor dat Wasmeer een paar grote kansen kreeg. FC Weesp-keeper Nick Gomes redde echter knap.

Na de rust kon FC Weesp de voorsprong al snel verdubbelen. Een corner van de Weespers belandde voor de voeten van Armando Cuvelaj. De Weesper schoot raak en stelde de zege daarmee zeker. Het ontbrak Wasmeer vervolgens aan kracht om wat terug te kunnen doen. FC Weesp probeerde er nog wat van te maken. Dat lukte ook. Met nog twee doelpunten bracht Cuvelaj de stand op 4-0.

Weer nederlaag zondag
De kans wordt met de week groter dat de hoofdmacht van FC Weesp komend voorjaar degradeert naar de derde klasse. Afgelopen weekend noteerden de Weespers de zoveelste nederlaag: Pancratius was met 3-2 te sterk.

Voor rust speelde FC Weesp nog naar behoren. Vooral de achterhoede van de Weespers stond goed, waardoor de tegenstander geen echte kansen kreeg om doelpunten te maken. Het ontbrak FC Weesp echter eveneens aan kracht en kansen om tot scoren te komen. Na de rust kwam FC Weesp al snel op een 2-0 achterstand te staan. FC Weesp kon nog even terugkomen door een doelpunt van Oseanu Doorn, maar toen de tegenstander ook een derde treffer maakte was het duel wel gespeeld. FC Weesp kwam nog tot 3-2 door een doelpunt van Jelle de Wild, maar meer goals bleven achterwege.