Ricardo Scholten.
Ricardo Scholten.

Team Trivana van start

Algemeen

WEESP - Weesp heeft een nieuwe triatlonvereniging: Team Trivana. De kersverse vereniging start komend voorjaar met een nieuw triatlonteam in de derde divisie.

Team Trivana is opgericht door triatleten Jim Hagenstein en Ricardo Scholten. "De voornaamste reden dat we een vereniging hebben opgericht is omdat we het nou eenmaal nodig hebben om met een team mee te kunnen doen aan wedstrijden", legt Hagenstein uit. "We starten nu met één team, maar het zou zomaar kunnen dat het de komende jaren meer gaat worden. Maar we moeten eerst een beetje het wiel uitvinden. Wat de toekomst brengt, zien we vanzelf wel."

Samen
De twee Weespers hebben een gezamenlijke visie op triatlongebied. Ricardo Scholten: "We hebben samen een beeld van hoe je sporters begeleidt en hoe je resultaat kunt boeken. Simpel gezegd hebben we nu alles in eigen hand en kunnen we doen wat we willen. We zitten niet vast aan het beleid van een andere vereniging."

Het eerste team wordt gevormd door Gijs Bergman, Daan Hagenstein, Ricardo Scholten, Dennis Roelofsen en Martin Kroes. "We hebben een gemengd team met jong talent en ervaren atleten. We denken dat we goede kaarten hebben om volgend jaar meteen al te presteren. We hebben het doel om hoog te eindigen. De jongens hebben er veel zin in", zegt Hagenstein.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant