Afbeelding

Zoektocht naar agressieve honden gaat door

Algemeen

WEESP - De zoektocht naar de eigenaar van de twee honden die blindegeleidehond Ian aanvielen gaat onverminderd door. De politie heeft inmiddels contact met een vrouw die vlak na de aanval met Jasper en Marion van Heeren uit Weesp sprak.

Jasper en Marion van Heeren uit Weesp, beiden blind, maakten zondagmiddag met hun geleidehonden Ian en Roby een wandeling naar het Diemerbos. Net over de spoorbrug bij een ingang van het Diemerbos liet het stel rond 12.50 uur de honden los zodat die lekker konden rennen en spelen. Kort daarna stopte er een auto. De bestuurder had ook twee honden bij zich. Toen ging het snel mis.

Beschermen
Een van die honden viel Roby aan, waarop Ian ertussen sprong. Deze poging om zijn maatje te beschermen heeft de hond moeten bekopen met bijtwonden op borst, schouder, oor en meerdere poten. Ian is hieraan geopereerd.

De politie neemt de zaak hoog op en kwam gisteren met de oproep aan een vrouw die vlak na het incident met de slachtoffers sprak, om zich te melden. Dat is gebeurd. Onduidelijk is nog of dit tot meer informatie heeft geleid. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant