Afbeelding

Na regenachtige kerstmarkt schuilen bij de koren

Algemeen

WEESP - Wat ontzettend jammer, dát vonden vrijwel alle bezoekers van de Weesper Kerstmarkt 2015. Na een droge start werd het weer steeds slechter en slechter. De bezoekers schuilden bij de eettentjes, de horeca en later ook de locaties van het Korenfestival. 



Gewapend met paraplu's langs de kraampjes.

De winkeliers en andere kooplui bemanden kramen in de Nieuwstraat, Slijkstraat en Nieuwstad. Er waren vooral kerstdecoraties te koop, maar ook cadeauartikelen en delicatessen. Tussendoor stonden er draaimolentjes voor de kinderen en eetstalletjes. 

Kinderbioscoop
Leegstaande winkels werden voor de gelegenheid gebruikt voor andere doeleinden. Zo was de voormalige BoekenArk een kinderbioscoop en was er in de eerste Kleine Prins een pop-upstore met groen voor kerststukken ingericht. 



Kinderbioscoop in de voormalige BoekenArk. 

Verwarmde horecatent
Doorlopend druk was het in de grotere en verwarmde horecatent in de Nieuwstraat. Daar was het dringen bij de eet- en drinkstalletjes. 


Drukte bij de koren
Om 18.30 uur ging het Korenfestival van start. De 23 zanggroepen hadden niet te klagen over gebrek aan belangstelling. Bij sommige locaties, zoals de synagoge, stond het publiek tot in de hal. 



Popkoor Funtastic in de Grote Kerk.



Esperanto in Oversingel. 

Oversingel
Er was dit jaar extra veel keus, omdat de katholieke kerk aan de Troelstralaan en zorgcentrum Oversingel meededen als locatie waardoor er meer koren mee konden doen. De bewoners van Oversingel genoten van de reuring in hun huis. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant