Afbeelding

Geduld FC Weesp beloond

Algemeen

WEESP - Na twaalf weken zonder zege heeft de hoofdmacht van FC Weesp afgelopen weekend weer eens gewonnen. De nummer laatst van het klassement was zondag, nota bene het laatste duel voor de kerst, met 3-0 te sterk voor de eveneens tegenvallend presterende streekgenoot FC Abcoude.

FC Weesp sloot met de zege een overwegend tegenvallend jaar toch nog met een lach af. Na het kerstreces staat het elftal nog wel een hele klus de wachten: er moeten punten gepakt worden om te kunnen overleven en klassebehoud toch nog zeker te kunnen stellen. Toch zal de zege van afgelopen weekend weer wat vertrouwen geven. Daar komt nog eens bovenop dat alle concurrenten wel punten verspeelden en FC Weesp zo een deel van de achterstand op de concurrenten goed kon maken.

FC Weesp speelde tegen FC Abcoude vanaf de aftrap sterk. De Weespers waren meteen beter en kregen al snel enkele kansen. Door doelpunten van Oseanu Doorn, Rick van der Burg en Bart Tijnagel werd zonder al te veel problemen afstand genomen van FC Abcoude. Na afloop haalde het elftal opgelucht adem.

FC Weesp staat na afgelopen weekend dan wel nog steeds laatste, de achterstand op de voornaamste concurrent bedraagt 3 punten. Meteen na het kerstreces speelt FC Weesp tegen Houten, dat met een negende plaats wat hoger staat.

Duel zaterdag gestaakt
Het duel tussen het zaterdagelftal van FC Weesp en streekgenoot DOB moest afgelopen weekend noodgedwongen worden gestaakt. Dat had te maken met een vervelende blessure van de scheidsrechter.

FC Weesp en DOB speelden zaterdag alleen de eerste helft. FC Weesp kwam op voorsprong te staan door doelpunten van Kobus den Uijl en Rick Stol. Na de eerste helft moest de scheidsrechter het duel staken. Wanneer het duel afgemaakt wordt, moet nog worden bepaald door de KNVB.

Hoewel FC Weesp dus nog een groot deel van het duel tegoed heeft, staat het team nog wel steeds op een tweede plaats. De achterstand op koploper Victoria bedraagt nu 4 punten. Als FC Weesp DOB weet te verslaan, staat het team nog maar één punt achter op de koploper.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Japanse duizendknoop Steeds meer meldingen van Japanse sloopplant Algemeen 29 jun, 12:00
Afbeelding
Ruim 300 kinderopvanglocaties doen mee aan 10de editie ModderDag Algemeen 29 jun, 11:00
Afbeelding
Werkzaamheden stoepen Nieuwstraat tot september Algemeen 29 jun, 10:10
Logo
Afbeelding
Nieuwe salsa dansschool Vivendi Dance Collective: ‘Salsa brengt mensen samen’ Algemeen 28 jun, 14:15
Afbeelding
Vrijwilliger worden bij een Weesper sportvereniging Vrijwilligersvacatures 28 jun, 12:20
Logo
Afbeelding
Hollands Glorie biedt zakelijke tochten aan ‘Relaties worden beter van een vaartocht’ B2b 28 jun, 11:24
Logo
Afbeelding
column Nora Schenk Weespers aan de wijn Algemeen 28 jun, 09:54
Afbeelding
Aanmelden voor cursus Kreatieve Groep Weesp kan vanaf 1 juli Algemeen 28 jun, 09:15
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief